Romania trezeste-te

Nu știu ce aș ma
i putea adăuga, spune, îndemna pentru a trezi și mai multi dintre noi, dintre români. Trebuie să ne mobilizăm, să ne sensibilizăm, să înțelegem ce e în joc zilele astea. Am ieșit și am strigat în fiecare seară, știu de ce fac asta, știu ce vreau pentru viitor, nu căutăm nici un fel de glorie, vrem doar normalitate.
Am să las doar un text, măricel, sper să ai răbdare să-l citești, mi l-a dedicat un coleg de liceu, ungur la origine, dar mai român decât mulți oameni ce ne conduc.
”Salut. Nu te supăra pe mine că-ți fur câteva secunde prețioase din viața ta citind acest mesaj, dar vreau să-ți mulțumesc mult pentru tot ceea ce faci, pentru că lupți, acolo, în Piața Victoriei. Vreau să-ți mulțumesc că nu ți-ai pierdut firea și nici nu ai uitat că în venele tale curge acel sânge pur: sânge de dac. Vreau să-ți mulțumesc că porți onoarea noastră în inimă și o faci auzită, chiar aici, peste hotare. Știi, poate pentru mulți cunoscuți, dar poate și pentru tine am rămas același ungur, dar, crede-mă că nu mi-am uitat originile, nu mi-am țara în care m-am născut și în care am copilărit, nu mi-am uitat nici satul unde ai mei m-au învățat că-n viață vei reuși dacă vei fi cinstit. Nu mi-am uitat nici părinții care încă se chinuie să trăiască în sărăcie. În acea sărăcie în care și eu am crescut și în care am sperat la ceva mai bine. Mă doare inima când mă gândesc la țărișoara mea. Dar îți spun sincer, pericolul cel mai mare al unei țări nu vine din exterior, ci din interiorul ei. așa cum ne-a demonstrat săptămâna trecută acel partid roșu, culoarea străbunilor noștri ce au luptat pentru unitatea acestei țări. nu-ți cer decât să fii drept și indiferent de obstacole să lupți. Așa cum și eu o fac. Poate nu fizic, dar condeiul și pana sunt singurele mele arme, și le voi folosi până în clipa în care, chiar ultima picătură de suflu va ieși din mine. Sunt român și sunt mândru de asta, sunt mândru de țara mea, chiar dacă este condusa de hoți. Doar noi, uniți în cuget și simțiri putem salva ce a mai rămas din ea. Și ca o rugăminte îți cer: poartă mai departe aceste versuri, scrise din inimă, ca toți cei din piață să vadă că și cei de peste hotare sunt cu voi. TRĂIASCĂ ROMÂNIA UNITĂ, UNITĂ ÎN CUGET ȘI SIMȚIRI.
protest romania

Drag ne-ai fi în pușcărie,

Tu! ticălos și mitocan.
Fără pic de rușine ne-ai furat atâția ani.
Te-ai perindat prin fața noastră, ca un apărător al dreptății.
Dar ai scos legi pe sub mână, ca tâlhari-n toiul nopții!
Legi! care credeai c-ar să te scape,
De răcoarea închisorii.
Iar orice faptă săvârșită obligați s-o dăm uitării
Stă scris în sfânta poruncă: Omule, Nu fura!
Dar, nu te-a speriat păcatul și nici că-ntr-o zi socoteală vei da
Drag ne-ai fi în pușcărie, sau condamnat pe veci la ocnă.
Cu ciocanul greu în mână să spargi sarea înghețată bocnă
Și-n zdrăngănit de lanțuri, să vezi satele pustii.
S-auzi mamele părăsite cum plâng după ai lor copii.
Să guști din potir amarul, să vezi cum suferim și noi,
Alungați prin țări străine de sărăcie și nevoi.
Drag ne-ai fi în pușcărie cu haremul tău cu tot.
Să simți biciul asupririi pe spate-ți croindu-și loc.
Să simți și tu, cum roade jugul,
Acelor legi fără folos.
Căci ca un călău fără milă, Le-ai dat!
Să ne smulgi carnea pân-la os.
Drag ne-ai fi în pușcărie… Și, poate și dincolo de ea.
Dar, până moartea vine să te ieie.
Eu îți spun:
România nu-i a ta. ”
Și nu e, e a noastră hai să arătăm asta.
61863465

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares